Δραστηριότητες

Αθήνα - Βερολίνο με Ποδήλατο

podilato_image1

Aθήνα - Βερολίνο με ποδήλατο

Περισσότερα...

Θεατρική παράσταση

Είπαμε, οι εποχές είναι παράξενες, θολές και δύσκολες, πολιτικά, κοινωνικά, συναισθηματικά και οικονομικά, αλλά επειδή πιστεύουμε, ότι η αισιοδοξία της πράξης είναι προτιμότερη από την απαισιοδοξία της σκέψης, στο 41ο Λύκειο συνεχίζουμε την προσπάθεια..... Ανέβηκαν, λοιπόν, ή θα ανέβουν για φέτος τρεις(3)! θεατρικές παραστάσεις! Η μία,που ανέβηκε στο θέατρο ΘΥΜΕΛΗ στην πλατεία Αμερικής, ήταν "'Η παράσταση συνεχίζεται...", μια μαύρη κωμωδία του Ρικ Άμποτ. Ήταν αριστούργημα!!! Το αποτέλεσμα μας εντυπωσίασε! Τα παιδιά έπαιξαν εκπληκτικά! Τους αξίζουν πολλά-πολλά συγχαρητήρια!!! Πολλά μπράβο και ευχαριστώ στην καθηγήτριά τους Ειρήνη Καρυώτη, που τα δίδαξε και τα ενέπνευσε!!!

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ

                                            Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ

  Είμαστε υποστηρικτές της ρητορικής της αποδοχής και κατά της ρητορικής του μίσους. Είμαστε υπερήφανοι που στο σχολείο μας έχουμε καταφέρει παιδιά από πολλές χώρες, με διαφορετικές θρησκείες, πολιτισμούς, χρώματα και παραδόσεις να συνυπάρχουν ειρηνικά και δημιουργικά! Για μας, όλες αυτές οι διαφορές είναι πλούτος που μας ενώνει και όχι αιτίες για να μας χωρίζουν! Έτσι φαινόμενα ρατσισμού, σχολικής βίας και εκφοβισμού δεν ευδοκίμησαν σε μας! Οι όποιες φωνές μίσους και έχθρας που ακούστηκαν, με αφορμή τη μαντήλα της μαθήτριας μας. καλό είναι να σωπάσουν και να σκεφθούν. Οι καλές πρακτικές του σχολείου μας, ας γίνουν οδηγός για την κοινωνία μας και γιατί όχι για τον κόσμο όλο! Είναι καλύτερα να ζούμε σε ειρήνη και αγάπη, παρά σε πόλεμο και μίσος! Καλό ξημέρωμα σε όλους!

ΕΠΙΛΛΟΓΗ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ

Περισσότερα...

17-11-2015

Για την ημέρα μνήμης του Πολυτεχνείου, αποφασίσαμε να επισκεφθούμε, τον επί δικτατορίας χώρο κράτησης και μαρτυρίου, Ε.Α.Τ-Ε.Σ.Α., ο οποίος σήμερα λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος, πίσω από το πάρκο Ελευθερίας.

Περισσότερα Άρθρα...