Δραστηριότητες

Αθήνα - Βερολίνο με Ποδήλατο

podilato_image1

Aθήνα - Βερολίνο με ποδήλατο

Περισσότερα...

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ

                                            Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ

  Είμαστε υποστηρικτές της ρητορικής της αποδοχής και κατά της ρητορικής του μίσους. Είμαστε υπερήφανοι που στο σχολείο μας έχουμε καταφέρει παιδιά από πολλές χώρες, με διαφορετικές θρησκείες, πολιτισμούς, χρώματα και παραδόσεις να συνυπάρχουν ειρηνικά και δημιουργικά! Για μας, όλες αυτές οι διαφορές είναι πλούτος που μας ενώνει και όχι αιτίες για να μας χωρίζουν! Έτσι φαινόμενα ρατσισμού, σχολικής βίας και εκφοβισμού δεν ευδοκίμησαν σε μας! Οι όποιες φωνές μίσους και έχθρας που ακούστηκαν, με αφορμή τη μαντήλα της μαθήτριας μας. καλό είναι να σωπάσουν και να σκεφθούν. Οι καλές πρακτικές του σχολείου μας, ας γίνουν οδηγός για την κοινωνία μας και γιατί όχι για τον κόσμο όλο! Είναι καλύτερα να ζούμε σε ειρήνη και αγάπη, παρά σε πόλεμο και μίσος! Καλό ξημέρωμα σε όλους!

ΕΠΙΛΛΟΓΗ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ

Περισσότερα...

Πειράματα Φυσικής

Την Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του 41 ΓΕΛ Αθήνας έκθεση των μαθητών της Β λυκείου του σχολείου με τίτλο ?? Φωτεινά μυαλά?? και θέμα Το Φως. Την ευθύνη για την διοργάνωση και παρουσίαση της έκθεσης είχε ο Κοσμίδης Βασίλης εκαπαιδευτικός κλάδου ΠΕ12.10. Στην έκθεση παρουσιάστηκαν ? πειραματικές διατάξεις και πειράματα με απλά υλικά, ? εκπαιδευτικά παιχνίδια ? διαδραστικές διατάξεις ? ενημερωτικό υλικό ? έκθεση φωτογραφίας Αναλυτικά οι θεματικοί άξονες και οι επιμέρους εργασίες που παρουσιάστηκαν φαίνονται στο αρχείο ppt που επισυνάπτεται.

ΕΚΔΡΟΜΗ

                                    ΕΚΔΡΟΜΗ

Σήμερα, 22 Απριλίου πήγαμε την ημερήσια εκδρομή μας στη Χαλκίδα και στη Στενή. Είπαμε να μην καθίσουμε σε ταβέρνες, αλλά να φέρει ο καθένας το μεζεδάκι του, λίγο κρασάκι για τους μεγάλους και να κάνουμε πικ-νικ κάτω από τα υπέροχα πλατάνια, δίπλα στο ποταμάκι. Λίγο ο ένας, λίγο ο άλλος, τα λίγα γίνονται πολλά και όταν τα μοιράζεσαι, δηλαδή τα διαιρείς, το θαύμα συντελείται και αντί να μειώνονται, αυτά πολλαπλασιάζονται! Έτσι, με τα λίγα περάσαμε πλούσια, όμορφα και ωραία! Στην επιστροφή, έβλεπες πρόσωπα γελαστά, ευχαριστημένα και χαρούμενα! Καλή Ανάσταση με αγάπη! Παιδιά σας αγαπώ!

Φωτογραφία του Γιάννης Νικολάου Μαύρος.
Φωτογραφία του Γιάννης Νικολάου Μαύρος.
Φωτογραφία του Γιάννης Νικολάου Μαύρος.
Φωτογραφία του Γιάννης Νικολάου Μαύρος.
Φωτογραφία του Γιάννης Νικολάου Μαύρος.
+4
Μου αρέσει!
Σχολιάστε
Περισσότερα Άρθρα...